Spor Gurmesi : Pınar Protein Workshop Daveti ile Bahara Merhaba Demek Güzel Hareket


Temmuz 2018 de hayata geçirdiğimiz “Spor Gurmesi” girişimim; aynı zamanda içerik üreticisi (blogger olarak) ve ilk mentörlerinden biri olduğum www.kooplog.com da yayın hayatına başladı.

Yaklaşık 1 yıl önce başlayan antrenman serüvenim boyunca karşılaştıklarım, deneyimlediğim spor klupleri ile elde ettiğim veriler ışığında salonlar hakkında bilgi edinmek isteyen, spora yeni başlayacaklar için hangi tür sporu seçecekleri, nasıl bir klubü tercih edecekleri konusunda amatör sporcu olarak biz de katkı da bulunalım istedik. Bunlara ek olarak bir çölyaklı olarak özel bir gruba dahil olduğumuzdan antrenmanlar ve antrenörler konusunda daha hassas olmak gerekmektedir.

Fitness cok geniş bir spor dalı olup; son zamanlarda Crossfit, tabata, hiit cardio gibi fonsiyonel antrenman türleri oldukça popüler olmakla birlikte Kardiyo egzersizlerinde başı indoorcyle yani spining çekmektedir ki daha önceki yazımızda da ilgili bilgilere ulaşmanız mümkündür .

Antrenmanların yanı sıra beslenmenin de önemli olduğu bilinen bir gerçektir ki özellikle bir çölyaklı olarak daha da fazla özen göstermek gerekmektedir. Bu anlamda protein değeri arttırılmış laktozsuz şekersiz pınar protein süt yardımımıza yetişiyor.

Bir kaç ay evvel Pınar Protein Süt tarafından düzenlenen yarışmayı kazanarak, Şubat sonunda genel katılıma açık olmayan ve Mutfak Sanatları Akademisinde gerçekleştirilen Rafine Şekersiz-Unsuz Workshop una davet edilerek 2019 baharına harika lezzetlerle merhaba dedik. Önce süt hakkında ortaya atılan spekülasyonlara ilişkin Diyetisyen Selahattin DÖNMEZ bizlerle değerli bilgiler paylaşırken “Yer Fıstığı ve Muz Aromalı Smoothie” tarifi vererek ağzımızı tatlandırdı.

Şefimiz Özge KÖSE

Ardından MSA şeflerinden Özge KÖSE ile birbirinden lezzetli şekersiz unsuz ve glutensiz tarifleri birlikte yaptık ve sertifikalarımızı aldık.

#KendinleFitOl #GüzelHareket Sloganları Tam da Spor Gurmesi içindi.


Bizim için en önemlisi de Spinning ’i Dünyaya tanıtan Jhony G’nin asistanı, Uluslararası alanda tanınan ve 2011’de cycling alanında ilk 5 master trainer arasında gösterilen Levin TAHMAZ ile birlikte olmaktı. Mart Ayı Spor Gurmesi olarak Levin Hocamızla Group Cycle Turkey de Antrenman yapacağız daha doğrusu pedallayacağız ;). #GüzelHareket

Pınar Protein #KendinleFitol #Güzelhareket

Tariflere geçmeden önce Pınar Süt Kimdir? Bu workshop sadece tanıtım amacı mı taşımaktadır? Hayır Sanattan Spora bir çok alanda sosyal projeler yürüten Pınar Markası 1973 yılında kurulmuş olup 5.000 den fazla çalışanı ile Türkiye de bir çok ilke imza atmış bir Yaşar Holding kuruluşudur. 2018 yılında Nielsen Türkiye’nin ülke genelinde gerçekleştirdiği araştırma sonucunda “Pınar Protein Süt” ve “Pınar Protein Yoğurt”, Katma Değerli Süt Ürünleri kategorisinde “Yılın Seçilmiş Ürünü” unvanının sahibi olmuştur. Aynı zamanda; Pınar Et Çıraklık okulu, kamu kuruluşları ve STK’lar ile işbirlikleri, Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı sponsorluğu, Türkiye Basketbol Federasyonu ve FİBA ve Atletizm Federasyonu ile iş birlikleri, Pınar’ın uzun yıllardır aralıksız sürdürdüğü sosyal sorumluluk projeleri arasında yer almaktadır.

Pınar Protein, standart süt ürünlerine göre %70 daha fazla protein içeriğiyle ve laktozsuz oluşuyla beğeni topluyor. 1 bardağı (250 ml), yetişkin bir bireyin günlük protein ihtiyacının yaklaşık dörtte birini karşılıyor. Pınar Protein Süt Ailesi içeriğindeki; peynir altı suyu proteinleri (whey), kazein, B1, B3, B6, B2 ve B12 vitaminleri, L-karnitin ve koenzim Q10 ile beslenmeye tamamlayıcı oluyor. Spor Gurmesi için favori ise Vanilya Aromalı.

Pınar Protein Süt ile Yapabileceğiniz Unsuz-Şekersiz Tariflerimizin EN’ leri:

Yer Fıstığı ve Muz Aromalı Smoothie : Malzemeler :

200 ML Pınar Laktozsuz Proteinli Yer Fıstıklı ve Muzlu Süt

1/2 Adet Muz

1 Yemek Kaşığı yer fıstığı ezmesi

10 Adet Macademia Fındığı (Normal fındıkta olabilir)

1/2 Çay Kaşığı Tarçın

1/2 Çay Kaşığı Vanilya

1/4 Çay Kaşığı Rendelenmiş Muskat

Hazırlanışı :

Smoothie Makinesine Tüm Malzemeler eklenerek karıştırılır. Üzerine bitter çikolatası rendesi ile ikram edilir.

Armutlu Frangipan Kek

Ürün Yerleştirme İçerir 🙂

Malzemeler:

100 g Pınar Proteinli Laktozsuz Sade Yoğurt

4 Adet Armut

60 g Bal

300 g Toz Badem

150 g Yumuşak Tereyağ

3 Yumurta

130 g Hurma Şurubu

Hazırlanışı:

Armutları yarım ay şeklinde doğrayarak tavada bal ile karamelize olana kadar 4-5 dakika soteleyin.

Kek dolgusu için bütün malzemeyi Mikser kazanında 1-2 dakika kadar çırpın.

Dolguyu Kek kalıplarının tabanına yayın ve üzerine karamelize olmuş armutları yerleştirerek 180 derece fırında frangipan dolgu iyice kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun:)

Biraz Daha Fazlası http://www.kooplog.com da . Mart Ayı Spor Gurmesi yazımızı mutlaka okuyun.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s